11 alternatives de confeti ecològics i sostenibles

Som grans fans del llançament de confeti! És un moment de casament molt divertit i de celebració que sempre ens posa un somriure a la cara. Però amb tantes parelles pensant ara en l’impacte del seu casament en el medi ambient, no és d’estranyar que estiguin buscant alternatives sostenibles i biodegradables al confeti tradicional del casament. La bona notícia és que hi ha moltes opcions de confeti fantàstiques i ecològiques per mantenir-vos tots dos i mare natura feliç! Així que hem reunit 11 dels nostres preferits alternatives de confeti sostenibles, amb idees per a tots els gustos i pressupostos.

Alternatives de confeti sostenibles | saloboda.cat

Però primer, una nota sobre l’ús de confeti al vostre casament!

Abans de decidir-vos per la vostra alternativa de confeti sostenible, assegureu-vos de fer-ho comproveu si està permès a la vostra església i/o lloc del casament. Alguns llocs prohibeixen l’ús de confeti pel difícil que pot ser aclarir! També és una bona idea que aviseu al vostre fotògraf si teniu una sortida de confeti, perquè es puguin preparar per aconseguir aquestes fotografies tan importants!

Confetti de casament de pètals secs | Alternatives de confeti sostenibles | saloboda.cat

1. Pètals de flors seques

Si busqueu una alternativa de confeti sostenible al confeti clàssic del casament, les flors ecològiques i liofilitzades són el camí a seguir! Podeu demanar a la vostra floristeria que obtingui confeti de pètals secs, compreu pètals liofilitzats en línia (a Catalunya, consulteu rosepetals.ie i al Regne Unit, consulteu Shropshire Petals) o fins i tot podeu fer el vostre propi confeti assecant les flors al mesos previs al casament. És un dels nostres bricolatges de noces preferits, fàcils i econòmics, i Søstrene Grene té un vídeo tutorial brillant sobre com fer el vostre propi confeti ecològic amb flors seques.

Confetti de boda de fulla | Alternatives de confeti sostenibles | saloboda.cat

2. Fulles

Les fulles poden crear un bell efecte de confeti quan es llancen als nuvis! Pots triar fulles fresques com l’olivera, el roure o l’eucaliptus, o, per a un casament de tardor o hivern, triar fulles seques daurades com el faig, el freixe i l’auró. Si preferiu un confeti de mida més petita, trieu una fulla forta i utilitzeu un forat per perforar cercles petits (I Do Y’all té un tutorial pràctic) i voilà, teniu el vostre propi confeti natural! Una fulla crearà un munt de peces de confeti que podeu utilitzar fresques o assecades per al vostre gran dia. Bo per al medi ambient i el pressupost del vostre casament!

Confetti biodegradable

3. Confetti biodegradable

Ara hi ha moltes opcions de confeti biodegradables que ofereixen aquesta sensació clàssica de confeti, però amb un resultat molt millor per al medi ambient. Compost per mescles respectuoses amb la terra, la majoria dels productes de confeti biodegradables són naturals, fets de flors seques o materials sense colorants que són compostables o solubles en aigua. Això vol dir que potser no haureu de netejar-lo si el llançament de confeti és a l’aire lliure, tot i que sempre hauríeu de consultar primer amb el vostre lloc.

4. Lavanda

A qui no li agrada l’olor de l’espígol? Ens encanta la idea d’un llançament de confeti de lavanda que actuï com una olor característica per al dia del vostre casament! Podeu trobar moltes opcions fantàstiques en línia, des de les granges locals de Lavender (a Catalunya, feu una ullada a LAVÓ Wicklow i Wexford Lavender Farm i, si esteu al Regne Unit, feu una ullada a Cotswold Lavender i Somerset Lavender), o feu la vostra si teniu la teva pròpia lavanda seca de cultiu casolà. Una paraula d’advertència, però, aquesta pot ser difícil d’aclarir!

Confetti de casament d'herbes | Alternatives de confeti sostenibles | saloboda.cat

5. Herbes

Els enviaments d’herbes seques són tendència i creiem que és una increïble alternativa de confeti sostenible! Imagina’t un dia d’estiu càlid amb l’aroma de la menta seca que flueix per l’aire o amb fulles fresques de romaní en una celebració d’hivern! Només assegureu-vos que seleccioneu herbes que no siguin tòxiques si les ingereixen els animals. Col·loqueu-los en cons o sobres personalitzats perquè els convidats s’escampin al final de la cerimònia, o fins i tot podeu configurar una estació de confeti on els convidats puguin fer la seva pròpia barreja d’herbes!

Alternativa de confeti de casament de campanes vintage | Alternatives de confeti sostenibles | saloboda.cat

6. Campanes d’època

Probablement la més bonica de totes les alternatives de confeti de noces, algunes parelles trien les campanes de campanes que tintinen en lloc de confeti tradicional! Recomanem comprar campanes d’època en lloc de comprar-ne noves, per fer d’aquesta una opció encara més sostenible. Podeu convidar convidats a portar-los a casa com a favors, si voleu!

Confetti de pètals de flors | Alternatives de confeti sostenibles | saloboda.cat

7. Pètals de flors fresques

Si teniu el cor preparat per rebre flors, una bona opció és utilitzar flors fresques com els pètals de rosa per al llançament de confeti del vostre casament. Igual que els pètals i les fulles secs, els pètals de flors fresques es biodegraden ràpidament i afegeixen molt color. Fins i tot podeu afegir-hi alguns petits caps de flors fresques com hortènsies, delphiniums o margarides per afegir color i textura addicionals. Aquesta és una de les opcions més cares de la nostra llista, però l’efecte és realment encantador!

Confetti de llavors d'ocell | Alternatives de confeti sostenibles | saloboda.cat

8. Llavors d’ocells

Les llavors d’ocells a les noces en realitat són anteriors al confeti; es diu que la tradició es remunta a l’antiga Roma! És una magnífica alternativa de confeti sostenible, ja que pot donar suport a la biodiversitat ajudant al creixement de les flors silvestres. Només assegureu-vos d’obtenir llavors d’ocells genuïnes que siguin adequades per als ocells de la vostra zona, així com per a un llançament de confeti; no hi ha insectes secs, si us plau!

Confetti de casament de l'alè del nadó | Alternatives de confeti sostenibles | saloboda.cat

9. Confeti de l’alè del nadó

Els cabdells blancs, esponjosos i delicats de Gypsophila (també conegut com a respiració del nadó) es presten perfectament per llançar confeti. S’obté fàcilment i una flor universal fantàstica, així que tant si teniu un casament clàssic, modern o rústic, l’alè del nadó pot funcionar perfectament. Simplement estireu o talleu els brots de les tiges per aconseguir aquests pompons blancs naturals i esponjosos!

Confetti biodegradable | Alternatives de confeti sostenibles | saloboda.cat

10. Confetti de paper de llavors

El confeti de paper de llavors és una manera única i visualment interessant d’afegir un toc de sostenibilitat al llançament de confeti del vostre casament. Podeu triar una barreja neutra o optar per una barreja de colors per crear una pluja de confeti arc de Sant Martí!

Bombolla de confeti de casament | Alternatives de confeti sostenibles | saloboda.cat

11. Bombolles

En lloc de confeti, per què no bufar bombolles? Bufar bombolles és una alternativa relativament barata i respectuosa amb el medi ambient al confeti: es veuen bonics a les fotografies i no deixen cap rastre. Tingueu en compte que els jocs de bombolles solen incloure plàstic d’un sol ús, de manera que, si voleu reduir els residus, podeu provar d’utilitzar pots de vidre i/o fer els vostres. BBC Good Food té una recepta pràctica de barreja de bombolles casolana (recomanem utilitzar un sabó de plats transparent per evitar taques de vestit!), I The Inspired Bride té un gran bricolatge de bombolles de boda, que podeu utilitzar amb pots de vidre reciclat! Només assegureu-vos de preguntar a la vostra botiga com reaccionarà el vostre vestit de núvia a l’aigua, primer: les bombolles no són per a la seda, per exemple, ja que deixaran marques d’aigua.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *