Com rebutjar una invitació de casament

En un món perfecte, mai no hauríeu de dir que no a una invitació de casament. Però, malauradament, altres compromisos de vegades us dificulten el vostre bon temps! Tenint això en compte, volíem trobar una resposta per a aquest enigma clàssic de l’etiqueta del casament d’una vegada per totes!

Hi ha molts bons motius per rebutjar una invitació de casament: tens problemes d’efectiu, no coneixes molt bé la parella, tens un altre casament el mateix cap de setmana, etc., per això hem creat aquesta guia indispensable. Al final d’aquesta publicació, ho podreu fer rebutjar educadament una invitació al casament amb una mínima incomoditat i (gairebé!) zero culpa.

etiqueta d'invitació de casament, com dir no a una invitació de casament, rebutjar una invitació de casament, rebutjar una invitació de casament, papereria de casament elegant i elegant Keady Row

Com dir no a una invitació de casament: el que cal fer i el que no

FER:

 • Penseu-hi uns dies abans de fer res. Et sentiràs millor a l’hora de declinar si saps que has explorat les teves opcions i has pensat molt en la invitació. La parella també ho agrairà.

 

 • Penseu en la vostra relació amb la parella. Si estàs molt a prop amb una o ambdues persones que es casen, potser el millor és donar-li la notícia durant el sopar o mitjançant una trucada telefònica. Si, en canvi, no els coneixeu bé, normalment n’hi haurà prou amb una confirmació d’assistència.

 

 • Gràcies a la parella per convidar-te. Aquest no és negociable!
etiqueta d'invitació de casament, com dir no a una invitació de casament, rebutjar una invitació de casament, rebutjar una invitació de casament, papereria de casament elegant i elegant Cal·ligrafia de Laura
 • Sigues honest sobre els motius pels quals ha rebutjat. Això pot ser complicat si, per exemple, no podràs viatjar perquè estàs embarassada, però encara no has explicat la teva feliç notícia a amics i familiars. En casos com aquests, depenent de la vostra relació amb la parella, és possible que us sentiu obligat a dir una petita mentida piadosa, però, en general, podeu esperar una resposta més positiva si sou sincer sobre les coses. És difícil que una parella reaccioni malament, si, diguem-ne, els dius que estàs lluitant econòmicament, o et sents incòmode per assistir perquè el teu ex està a la festa del casament.
 • Dit això, està bé mantenir-ho vague, sobretot si no estàs proper amb la parella. La frase “compromisos laborals” és tan efectiva com un relat de quatre paràgrafs del vostre proper viatge de negocis!
etiqueta d'invitació de casament, com dir no a una invitació de casament, rebutjar una invitació de casament, rebutjar una invitació de casament, papereria de casament elegant i elegant Detalls més detallats
 • Sigues ferm. Si rebutges una invitació al casament quan realment estàs pendent d’assistir, la conversa es pot tornar incòmode ràpidament. La parella podria intentar convèncer-te per assistir-hi i pot fer ofertes amb les quals no et sentis còmode, per exemple, per pagar el teu allotjament si estàs declinant per motius econòmics. Tot i que aquesta pot ser una solució viable per a alguns, recordeu que es tracta d’una publicació girant cap avall una invitació al casament, i per fer-ho, heu d’utilitzar un llenguatge intencionat. Això ens porta al nostre següent punt…
 • Utilitzeu les frases de mostra al final d’aquesta publicació. Us seran útils tant si parleu amb la parella en persona com per correu postal o per correu electrònic, i hem inclòs opcions per a tots els nivells de formalitat.
 • Feu un seguiment amb una trucada o missatge. Fins i tot si no coneixeu la parella molt bé, una trucada de seguiment, un correu electrònic o un missatge de text és una bona manera de demostrar que esteu realment decebut que no ho podeu fer i difondre qualsevol incomoditat.
etiqueta d'invitació de casament, com dir no a una invitació de casament, rebutjar una invitació de casament, rebutjar una invitació de casament, papereria de casament elegant i elegant Magva Design and Letterpress
 • Opcional: Descobriu una manera d’estar-hi en esperit. Depenent de la vostra relació amb la parella, potser us agradarà sentir la vostra presència el dia, encara que no pugueu ser-hi en persona. Podríeu organitzar l’enviament d’una ampolla de xampany a la parella el matí del casament, enviar un missatge de vídeo o escriure algunes paraules de suport per llegir durant els discursos.
 • Opcional: Organitzeu una data alternativa per celebrar-ho amb la parella. Mostra a la parella el que signifiquen per a tu fent temps per sortir junts. El millor és suggerir una data després del casament, ja que estaran força ocupats els mesos previs al gran dia!
 • Opcional: Envia un regal. Si no assistiu al casament, us agrairà un regal però definitivament no s’espera. Tenim una publicació sencera sobre això, així que llegiu-la per obtenir més consells sobre quan enviar un regal de noces i quin tipus de regal enviar.
etiqueta d'invitació de casament, com dir no a una invitació de casament, rebutjar una invitació de casament, rebutjar una invitació de casament, papereria de casament elegant i elegant Appleberry Press

NO:

 • No siguis feixuc sobre la disminució. En general, les parelles comprenen molt la no assistència, però per evitar sentiments ferits per part seva, hauríeu d’evitar fer bromes, presumir de com estàs ocupat o semblar que no t’importa.
 • No entres en massa detalls. Si no podeu resumir en dues frases les vostres raons per rebutjar la invitació, torneu a la taula de dibuix i torneu-ho a provar. Voleu donar prou informació perquè la parella entengui les vostres raons. Si entres en massa detalls, pot causar més culpa i incomoditat.
etiqueta d'invitació de casament, com dir no a una invitació de casament, rebutjar una invitació de casament, rebutjar una invitació de casament, papereria de casament elegant i elegant Till Dawn Dear
 • No ho deixis fins a l’últim moment. La parella estarà decebuda perquè no puguis fer el casament, però si ajornes d’explicar-los durant setmanes i setmanes corres el risc que et decebin. i inconvenient! Una resposta ràpida significa que haurien de tenir temps per convidar algú altre amb qui els agradaria compartir la data, així que assegureu-vos i treballa fins a la data límit indicada a la invitació.
 • No oblideu confirmar formalment la confirmació. Fins i tot si primer has parlat amb la parella en persona, sempre és educat respondre de la manera que s’indica a la invitació. En cas contrari, la vostra resposta es podria perdre en un fang de l’administrador del casament.
etiqueta d'invitació de casament, com dir no a una invitació de casament, rebutjar una invitació de casament, rebutjar una invitació de casament, papereria de casament elegant i elegant Dusty Boy Designs

Rebuig d’una invitació de casament: exemples de frases útils

Hem elaborat una llista de frases d’exemple per dir que no a una invitació de noces, incloses opcions per a confirmacions formals i casuals, i respostes per correu electrònic, postal i IRL.

 • “Gràcies per pensar en mi. Lamento dir-vos que no podré assistir per un altre compromís, però accepteu les meves més cordials felicitacions”.
 • “Lamentablement, no podré assistir al casament a causa d’alguns compromisos contradictoris”.
 • “Moltes gràcies per la invitació, ho agraeixo molt i significa molt”.
 • “M’agradaria assistir, però tinc compromisos previs en aquesta data”.
 • “Ens agradaria celebrar-ho amb vosaltres, però malauradament no podem fer que funcioni”.
 • “Hi he pensat molt i, malauradament, no hi podrem assistir”.
 • “Moltes gràcies per la invitació. Malauradament, per compromisos familiars/laborals/financers, no podré fer-ho”.
Com rebutjar una invitació de casament, com dir no a una invitació de casament
 • “Moltes gràcies a tots dos per incloure’ns al vostre casament. Malauradament, no podrem assistir, ja que viatjarem al Regne Unit per al bateig del meu nebot. Tant de bo poguéssim estar a dos llocs alhora!”
 • “Espero que us ho passeu d’allò més bé celebrant aquesta ocasió especial”.
 • “Espero que ens puguem reunir aviat per prendre una copa i que em puguis explicar tot sobre els teus plans de casament!”
 • “Ens encantaria celebrar-ho amb tu tan bon punt tornis de la teva lluna de mel”.
 • “Pensarem en tu el 10 d’agost i farem una ampolla de xampany en el teu honor!”
 • “Em sap greu dir que haurem de celebrar-ho des de lluny!”
 • “Estic descoratjat que no faré el casament, però sé que tindràs un dia fenomenal”.
 • “Em sap greu no estar-hi en persona, però us envio els meus millors desitjos a tots dos”.

One thought on “Com rebutjar una invitació de casament

 1. Retroping: Heu de fer un regal si no aneu al casament? - SaloBoda | El teu blog de bodas i casaments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *