Quantes dames d’honor hauria de tenir?

A la nostra secció de preguntes freqüents, ens esforcem per respondre a les preguntes més freqüents sobre la planificació del casament i donar-vos alguns consells perquè les “regles”, l’etiqueta o les tradicions típiques funcionin per a vosaltres. I la PMF d’avui és una que rebem molt: “Quantes dames d’honor hauria de tenir?” i més concretament, “Quantes dames d’honor són massa?”.

Quantes dames d’honor són massa?

En resum, pots tenir tantes dames d’honor com vulguis, no hi ha un nombre perfecte.

És cada cop és més popular per a les parelles que no tenen dames d’honor o noces – especialment per a casaments més informals. Igualment, n’estem veient més festes de noces mixteson les parelles renuncien a les típiques maridalles noi/na.

A Catalunya i el Regne Unit, més sovint veiem alineacions de dues o quatre dames d’honormentre als EUA, els equips més grans de dames d’honor són més freqüentsamb fins a deu o 15 dames d’honor (i sovint el mateix nombre de padrís per igualar!).

Quantes dames d’honor hauria de tenir?

Per ajudar-te a decidir quantes dames d’honor són adequades per a tu, hem reunit uns quants consells i idees errònies, per tenir en compte…

  • Si tens una festa de nuvis de gènere, no cal que siguin iguals. Moltes parelles es queden pendents de la simetria o de la parella, però realment no és necessari. Una festa de noces “desigual” es pot resoldre fàcilment per a fotos, cerimònia o logística de pista de ball.
  • Penseu en la qualitat sobre la quantitat, és millor tenir les persones adequades com a dames d’honor, en lloc de tenir-ne molts! Trieu els que seran ssolidari, disponible, entusiasta i organitzat!
  • Tingueu en compte els deures de les dames d’honor quan escolliu les vostres dames d’honor. Per exemple, potser voldreu que la vostra germana petita sigui una dama d’honor, però potser no està en la millor posició per planificar la vostra gallina! En aquest cas, és possible que tingueu la vostra germana i almenys un amic a la vostra formació.
  • Igualment, pensa en el matí del teu casamentvols una gran colla d’amics al teu voltant o preferiries només una o dues persones al teu costat?
  • No us preocupeu per “defraudar” certs amics sense demanar-lossempre els pots assignar altres rols o feines al casament.
  • Tot i que el cost no hauria de ser un factor decisiu important per decidir qui trieu ser la vostra dama d’honor, pot entrar en joc si cobriu el cost dels vestits, la cabellera i el maquillatge, l’allotjament o els regals, així que tingueu-ho en compte: només tingueu deu dames d’honor si us les podeu permetre!

Més preguntes freqüents sobre la dama d’honor

Qui paga els vestits de dama d’honor?
Què fa una dama d’honor?
Què fa una dama d’honor?
On puc trobar vestits de dama d’honor de talles grans?
On puc trobar vestits de dama d’honor alternatius?

Foto de Jeremiah i Rachel Photography via saloboda.cat

One thought on “Quantes dames d’honor hauria de tenir?

  1. Retroping: Què fa un padrí de bodes? - SaloBoda | El teu blog de bodas i casaments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *