Què fer i no fer de com donar un gran discurs de dama d’honor

Els discursos del casament són una part important de qualsevol recepció i, quan es fan bé, poden reunir tota la multitud. Però els discursos fets malament, poden deixar la gent enfonsada. Per a qualsevol persona que tingui l’encàrrec de ser parlant, hi ha molta expectació per agafar el micròfon i, més que probablement, s’ha fet un gran esforç per escriure el discurs. I estem molt M’alegro de veure que més dones s’apropen al micròfon per fer un discurs aquests dies (woot, woot!), especialment les dames d’honor i les dames d’honor, que probablement han fet un munt de feina abans del gran dia. A part de la diversió, també pot ser una experiència increïblement commovedora, i volem que posis el teu millor peu endavant. Així que aquí estan les nostres coses a fer i a no fer per garantir que el vostre discurs de Maid of Honor sigui memorable per tots els motius correctes.

DO: Presenta’t

Una bona manera de fer rodar la pilota és simplement presentar-vos. No assumis que tothom sap qui ets. És bo donar a tothom un breu resum de com coneixeu la núvia, ja que marca el to de la vostra relació. Encara millor si la teva primera trobada amb la núvia resulta ser una història divertida. Però insistim en la paraula breu: aquest discurs no és sobre tu i l’atenció ha de romandre en la parella feliç.

NO: Apressar-ho

Un discurs molt bo, fins i tot un que sembla desconcertat, sovint és el resultat d’un munt de pensament i preparació. Escriu-ho amb molta antelació, i no la nit abans del casament, per donar-te temps suficient per editar el teu discurs, programar-te tu mateix i practicar o demanar consell. És probable que conegueu la núvia des de fa molt de temps, així que hi haurà molts records per deshe d’agafar i coses que voleu dir. Però malauradament el temps no ho permetrà, així que editar el teu discurs és essencial. Preneu-vos el vostre temps i comenceu a anotar idees des del principi, encara que només sigui a l’aplicació de notes del vostre telèfon.

FER: Fer contacte visual

Mirar cap amunt és el consell més important que us podem donar! No hi ha res pitjor que veure un discurs on l’orador està enganxat a les seves notes. Per molt emocionant o hilarant que sigui el teu discurs, les teves paraules es perdran si no fas contacte visual i parla a l’habitació. Intenta tenir punts en què hagis practicat l’ampliació, en lloc d’un discurs complet davant teu, de manera que no tinguis la temptació de seguir mirant cap avall.

NO: Estar borratxo

Probablement no cal que diguem això, però per si de cas… go fàcil amb les bombolles a la recepció de les begudes, ja ho sentiu! Hi ha una línia fina entre el coratge holandès i “Taxi!”…

FER: Eviteu temes polèmics

Si tens cap dubte que alguna cosa en el teu discurs podria no aterrar bé, sempre és millor jugar amb seguretat. És probable que tu i la núvia tingueu un catàleg d’històries arriscades. Tanmateix, pot ser que no sigui apropiat compartir-los en aquesta ocasió en particular, sobretot si hi ha poques orelles o dels pares a l’habitació. Això no vol dir que hagueu de defugir l’humor del tot, però és millor mantenir-lo PG. A més, eviteu parlar d’exparelles, és una manera segura de matar l’estat d’ànim. igualment allunyar-se dels diners, el sexe, la política o la religió. Recordeu que el que algunes persones consideren divertit, podria ser ofensiu per als altres.

línies d'obertura del discurs del casament línies d'obertura divertides línies d'obertura sinceres (9)

NO: Intenta ser un còmic

Un gran discurs arribarà a una varietat de notes. Imagineu-vos que sou un DJ de casament: no tocareu la mateixa música de ritme tot el temps, heu de barrejar-la. Voleu que els convidats experimentin una sèrie d’emocions perquè no s’avorri. Per exemple: una anècdota emocional podria anar seguida d’una història més lleugera i humorística. Tothom aprecia una mica d’alleujament còmic, però, al mateix temps, ningú espera que siguis un còmic. Esforçar massa per ser divertit pot semblar forçat, i fer que la gent estigui incòmoda. També, evitar els acudits que deixarà confosos els altres convidats.

FER: Busqueu assessorament

Tot i que ets tu qui està donant el discurs, això no vol dir que no puguis demanar ajuda als altres. De vegades una perspectiva externa pot marcar una diferència real. Un nou conjunt d’orelles pot identificar àrees que no funcionen necessàriament o que necessiten millores, o amb més o menys detall. Sempre pots parlar amb la núvia abans de començar a escriure per si hi ha històries o temes que no estan fora de límit.

núvia i dama d'honor somrient

NO: Aneu massa temps

No facis un discurs llarg. La nostra capacitat d’atenció disminueix a poc a poc (gràcies a les xarxes socials!), així que és millor que ho mantingueu ajustat i al punt.

Aquí hi ha un exemple senzill de com estructurar el vostre discurs de dama d’honor:

  • Presenta’t i comença amb una història divertida sobre tu i la núvia.
  • Esmenta un moment en què la núvia t’ha ajudat a superar una situació difícil, demostrant així com és una bona amiga
  • Parla de la primera vegada que va conèixer el nuvi. Sempre és una bona idea dir que sabia que hi havia alguna cosa diferent o especial en ell des del primer moment.
  • Recordeu el moment en què vau saber que estaven fets l’un per l’altre amb una història dolça/emocional.
  • Acabeu declarant el feliç que sou per la parella i desitja-los una vida de felicitat.
  • Tanca amb un brindis.
Discurs divertit Niamh i Dand

FER: Practiqueu el vostre lliurament

Ara que heu acabat d’escriure el vostre discurs, és hora de centrar-vos en la vostra presentació. El que sembla bé al paper pot no sonar genial en veu alta. Concentra’t en el teu ritme amb pauses per riure si escau, parlant una mica més lentament del que és habitual, ja que acostumem a parlar ràpid quan estem nerviosos. Assaja el teu discurs dempeuso fins i tot caminar, preferiblement amb un micròfon fals per fer-ne una idea. Com més practiquis, més segur tindràs el dia. Finalment, imprimiu el vostre discurs en paper: és més elegant que llegir des d’un telèfon.

NO FER: Tingueu por de mostrar emoció

Quan la teva núvia o familiar més proper es casa, és un moment important. És possible que us emocioneu, sobretot quan li digueu a ella i a una habitació plena de gent quant significa per a vosaltres. Expressar emocions en públic no és la tassa de te de tothom, però si sents que et ploren, accepta-ho. Això realment pot augmentar el sentiment del moment, i és probable que també escolteu alguns esbufes dels convidats.

discursos aplaudint la taula superior

DO: Diverteix-te!

Finalment, però no menys important, gaudeix del moment i confia en tu mateix. La núvia, òbviament, us va triar per fer un discurs de dama d’honor per una raó. Recordeu que tothom a l’habitació us ajudarà, així que respira profundament i fes-ho! Imagineu-vos el got gran de prosecco que us haureu guanyat quan tot acabi.

Escolta i subscriu-te al podcast del casament saloboda.cat. Tenim un episodi sencer sobre Discursos de boda per ajudar-te!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *