Es pot vestir de blanc a un casament?

Hem perdut el compte del nombre de vegades que ens han preguntat sobre els vestits de convidats al casament, és a dir, què és adequat i què no. Tradicionalment, vestir-se de blanc per a un casament estava fora dels límits, perquè correries el risc dofendre la núvia traient-li protagonisme.

Però a dia d’vui, s’apliquen les mateixes regles? Es pot vestir de blanc a un casament? Bé, això és exactament el que anem a descobrir en aquesta fantàstica guia de saloboda.cat

Es pot vestir de blanc a una boda Quan està bé vestir-se de blanc a una boda (5)

Però primer, una exempció de responsabilitat!

Els nostres consells sobre aquest tema es basen en anys d’experiència i milers de xerrades amb núvies, parelles i convidats, i ho mantenem. Dit això, som molt conscients que algunes persones són més sensibles a les tradicions del casament que d’altres, i que això pot ser impossible de predir, independentment del bé que creieu que les coneixeu.

Així, encara que la nostra posició oficial sobre vestir de blanc als casaments és aquesta està bé en determinades situacions, el més segur l’opció és sempre evitar vestir de blanc a un casament. En el 95% dels casos, és fàcil trobar una alternativa adequada al vestit blanc que esperaves portar i, fent això, pots evitar aquest dilema!

Es pot vestir de blanc a una boda Quan està bé vestir-se de blanc a una boda (5)

Es pot vestir de blanc a un casament?

Pots portar un vestit blanc per a un casament? En resum, sí. Però pots portar un vestit blanc? I un vestit que pugui recorda en alguna cosa a una núvia? Rotundament no! Un vestit blanc és accepta però un vestit de núvia, o qualsevol cosa que es pugui llegir com tal, si que pot ser una falta de respecte.

Aquesta és una distinció molt important a fer, per això hem creat un mètode pràctic per determinar si el vostre vestit té un aspecte de núvia.

Si vas vestit de blanc per a un casament, el teu vestit també hauria de marcar al menys una de les caselles següents, idealment dues o tres:

 • És un mono
 • És curt, fins als genolls o mig
 • El teixit conté un segon color, o diversos colors
 • La tela presenta un estampat, fins i tot si el patró és totalment blanc, per exemple, lunars, floral…
 • El teixit és una mica més informal o modern del que normalment trobareu en un vestit de núvia, per exemple, cotó, llana, lli, cuir tallat amb làser
 • L’estil és particularment a la moda o no nupcial, per exemple, estil esmòquing, amb botons, estil samarreta
 • No és especialment cridaner, atrevit o voluminós

Aquí, hem de subratllar que no val la pena arriscar-se amb un vestit del qual no esteu segurs. Heu d’estar 100% segurs que el teu vestit no és gens de núvia. Si encara no us trobeu segurs després de revisara llista anterior, us recomanem buscar un vestit diferent. Creieu-nos, trobar un vestit alternatiu que us agradi serà molt més fàcil que preocupar-vos pel dresscode durant setmanes!

Es pot vestir de blanc a un casament Quan està bé vestir-se de blanc a un casament (5)

Hi ha dos casos en què hauríeu de sentir-vos més segur vestint de blanc a un casament. Podriem considerar que son els següents:

 • Quan saps del cert que la núvia no porta de blanc
 • Quan es tracta d’un casament entre persones del mateix sexe amb dos nuvis (i saps del cert que cap dels dos portarà un vestit blanc!)
 • Quan la parella t’ha demanat que portis blanc (cosa que és molt poc probable!)

En aquests casos, encara ho hauríeu de fer evitar qualsevol cosa que pugui desenfocar la parella, com hem dit més amunt. Un vestit realment cridaner, del tipus que podria tornar-se viral si una celebritat el portés, mai és adequat per a un convidat a casament.

NOTA: Els colors pastel molt clars es poden llegir com a blanc o crema, especialment en un casament a l’aire lliure, així que assegureu-vos d’aplicar la lògica anterior si, per exemple, el vostre vestit és groc, gris o rosa molt pàl·lid.

Es pot vestir de blanc a un casament Quan està bé vestir-se de blanc a un casament (5)

Es pot vestir de blanc a un casament? Una excepció important

Hi ha un enorme excepció d’acord amb aquesta regla, i és quan el casament serà raonablement casual, un casament a la ciutat amb una cerimònia d’oficina de registre és un exemple perfecte.

En aquesta situació, portar un vestit blanc curt és arriscat, perquè és probable que la núvia porti un vestit blanc curt. Pregunteu-vos fins a quin punt serà el casament formal (la invitació, el lloc i el codi de vestimenta, si n’hi ha, us ajudaran a esbrinar-ho) i si la resposta és “en absolut”, us recomanem que no porteu de blanc completament.

Vestir de blanc a un casament: una nota sobre l’estil

Si vas vestit de blanc per a un casament, és important no fer ressò de l’estil de núvia amb els teus accessoris, així que els tocats i els vels estan fora de qüestió (llevat que, per descomptat, el codi de vestimenta requereixi un tocat, en el qual seria millor un barret tradicional!) Una bossa i una sabata de colors vius us ajudaran a portar el vostre look en una direcció menys nupcial, igual que les joies de colors.

Es pot vestir de blanc a un casament Quan està bé vestir-se de blanc a un casament (5)

Vestir de blanc a un casament: què passa si la núvia diu que està bé?

No recomanem preguntar a la núvia sobre vestir de blanc al seu casament, perquè si no està d’acord amb això, li serà molt difícil dir-ho. Això també vol dir que mai no estaràs del tot segur que ella està sent honesta amb tu. Tal com ho veiem, si estàs tan trencat per vestir de blanc que et mors per demanar l’opinió de la núvia, la millor opció és simplement trobar un vestit alternatiu.

One thought on “Es pot vestir de blanc a un casament?

 1. Retroping: Com fer que el vostre casament sigui especial - SaloBoda | El teu blog de bodas i casaments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *